Babada

Hogyan étkezzen a baba nyaralás alatt?

Miket érdemes szem előtt tartani?

2020. július 17. - Babada

Minél nagyobb a gyermekünk, annál könnyebben neki tudunk indulni egy nagy útnak, úgy, hogy ne igényeljen különösebb előkészületeket, ne okozzon számunkra nagy fejtörést, hogyan fogjuk megoldani számára a napi többszöri szilárd étkezést.

ffffffff.jpg

Általában 1 éven túl napi 5x esznek a gyermekek (ahogy a felnőttek számára is ajánlott) szilárd ételt. Ezen időtájt kezdenek kialakulni a családi étkezési szokások, összefésülődnek a családtagok étrendjei, olyan fajta minőségi változtatásokkal, esetleges megszorításokkal, hogy az minden korosztály számára megfelelő és kielégítő legyen. Nagyobb gyermek kisétkezéseként megfelelő a gyümölcs, pl. keksszel, pogácsával, natúr joghurttal, főétkezéskor is biztos találunk a számára megfelelő ételt a kirándulásunk során, akár magunk készítjük azokat egy apartmanban, akár egy szálloda svédasztaláról válogatjuk a készételt.

Kisebb gyermekkel (6-12 hó közt) célszerű jobban megtervezni a baba napi menüjeit. Érdemes előre átgondolni az alábbiakat:

  • Milyen ételeket fogyasztott eddig a baba, milyen élelmiszereket kóstolt korábban? A nyaralás alatt nem ajánlott újdonságokkal kísérletezni. Biztosítsuk gyermekünk számára az általa szeretett, megszokott, ismert ízeket ezeken a napokon.
  • Mi magunk készítjük az ételeit? Ha igen, viszünk-e magunkkal pár alapanyagot vagy hol tudjuk beszerezni azokat? Célszerű előre megtervezni a menüt, 1-2 napot előre dolgozni. Mi van, ha valamelyik nap úgy alakul a program, hogy mégsem tudunk főzni? Felkészülve minden eshetőségre, legyen nálunk „vésztartalék” bolti bébiétel, vagy keressünk egy helyet, ahol be tudjuk azt szerezni.
  • Lesz lehetőségünk és időnk, energiánk főzni? Vagy úgy döntünk, hogy ezek a napok szóljanak a teljes kikapcsolódásról, pihenésről? Ez esetben, amilyen ételnek megoldható a biztonságos tárolása, azt előre elkészíthetjük, lefagyaszthatjuk, hűtőtáskában elszállíthatjuk, de nyugodtan adhatunk a babánknak bolti bébiételt is, ám ez esetben érdemes már a nyaralás előtti napokban kóstoltatni a babával az általunk kiválasztott bébiételt, nehogy a nyaralás alatt derüljön ki, hogy azt a baba nem fogadja el.

babada_chapter_13_pic_2-masolat.jpg

Amit ajánlott megtenni a vásárlás előtt:

Alaposan átolvasni az összetevők listáját, mert sajnos jó pár termék nem a legkorrektebb, de vannak jó, megfelelő alapanyagokból összeállított termékek is, melyeket nyugodt szívvel kínálhatunk gyermekünk számára.

  • Gondoljuk át azt is, hogy a szálláshelyen vagy éppen a napközbeni kirándulás alkalmával hogyan tudjuk megoldani a bébiétel melegítését, szükséges-e beszereznünk erre a célra alkalmas eszközt?
  • Ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról! Víz mindig legyen nálunk.
  • Ha még szopizik a baba, az szuper és egyszerűen megoldható :) Ha tápszeres, akkor annak az elkészítéséhez, felhasználásához, higiénia betartásához szükséges eszközöket se felejtsük otthon.

Bárhogy döntesz, ami nagyon fontos: a nyaralás szóljon a kikapcsolódásról, töltsétek úgy ezeket a napokat, ahogy nektek jó. Ne stresszeld túl a gyermek étkezését, de természetesen megfelelő minőségű ételeket kínálj számára ez idő alatt is.

Kellemes kikapcsolódást, sok élményt és szép nyarat kívánok nektek!

Ha szeretnél egy helyen mindent megtudni a hozzátáplálásról, a Babada.hu-n élő online tanfolyamot és online hanganyagot is találsz, amelyek segítségével minden hozzátáplálással kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzésekről, és kíváncsi vagy egyszerűen elkészíthető, egészséges babaételek receptjére, akkor lájkold a blog Facebook oldalát: Babada Facebook

Illusztrációk: www.szkm.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://babada.blog.hu/api/trackback/id/tr1316012868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása